Ventilatie

Het belang van ventilatie

Om vochtproblemen tegen te gaan, is het belangrijk om stil te staan bij de ventilatie in uw woning. Wanneer uw huis onvoldoende geventileerd wordt, kan condensatievocht het huis moeilijk verlaten en stijgt de luchtvochtigheid. Condensatievocht ontstaat bijvoorbeeld tijdens het koken of wassen. De condens die binnen blijft hangen, zet zich dan af op de muren, met schimmel- of vochtplekken tot gevolg. Dat is niet alleen nadelig voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid.

Hoe zorgen voor de juiste ventilatie in uw huis?

U creëert een goede ventilatie in uw huis door te zorgen dat voldoende verse lucht kan circuleren. De simpelste manier om dat te doen is door de ramen open te zetten. Wilt u echter systematisch verse lucht laten circuleren door uw huis? Dan kan u best gebruikmaken van een ventilatiesysteem. Er bestaan verschillende soorten systemen die de ventilatie op hun eigen manier bevorderen. Bepaalde ventilatiesystemen focussen bijvoorbeeld op luchtverplaatsing, waardoor de verse lucht evenwichtiger wordt verdeeld in het huis, de temperatuur constanter is en de lucht sneller droger wordt. Andere systemen gaan nog een stap verder en zuigen het teveel aan lucht op een bepaalde plek op om het te verplaatsen naar daar waar die lucht nodig is. Condensatievocht wordt zo definitief de kop ingedrukt.

Vrijblijvende diagnose ventilatie

Last van vocht en/of schimmel? Kan de ventilatie in uw woning beter? Onze experten komen gratis en vrijblijvend bij u op bezoek en stellen u een passende oplossing voor.

Waarom Aquablockers?
  • Gratis plaatsbezoek
  • 30 jaar garantie
  • Gecertificeerd
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gespecialiseerde producten van remmers_logo150_white
Benieuwd op welke premies u
recht heeft?

Lees er hier alles over

Heeft u vragen voor ons?

Aarzel dan niet om ons te contacteren of vraag een gratis diagnose aan!
© AQUABLOCKERS 2020