Kelder cementeren tegen infiltratie grondwater

Uw kelder cementeren is een proces van kelderdichting waarbij we uw kelder waterdicht maken langs binnen. Daartoe zullen we een waterdichte mortel maken en in meerdere lagen bovenop een fixeerlaag op de keldermuren aanbrengen.

Het proces van kelderdichting uitgelegd

Vocht in de kelder kan doortrekken naar andere ruimtes in huis. Vandaar het belang van een droge kelder. Helaas krijgen veel mensen problemen met water in de kelder wanneer grondwater binnensijpelt via enkele barstjes of scheuren. Dit is op te lossen door een nieuwe bekuiping aan te laten brengen aan de binnenkant van uw kelder oftewel de kelder cementeren. De kelder cementeren is een proces van meerdere stappen. Een belangrijke voorwaarde voor een geslaagde bekuiping is een waterdichte vloerplaat. Beschikt u nog niet over een waterdichte keldervloer, dan storen we een nieuwe betonnen vloer om dit te bereiken.

Meerdere lagen voor waterdichting

Het is belangrijk om op een schone ondergrond de lagen cementering aan te brengen. Daarom is een kelderreiniging het voorbereidende werk in het proces van bekuiping. Barsten en gaten worden tevens blootgelegd om hersteld te worden.

Vervolgens is het tijd om als eerste de hechtingslaag op de keldermuren aan te brengen. Deze laag zorgt voor een goede binding tussen de waterdichtende lagen en het gereinigde bouwmateriaal. De hechtingslaag wordt gevolgd door een waterdichtingslaag met snelcement. Daarop volgen meerdere lagen hydraulische, waterkerende cementering per laag ondersteund met extra versteviging door middel van een verstevigingsnet.

Ook kunnen we versterkende cementering op de kimnaad (de aansluiting van keldermuur en –vloer) aanbrengen.

Eerst vochtdiagnose dan pas cementeren kelder

Voordat we de werken in uw kelder starten, komt eerst een expert langs om gratis uw vochtprobleem in de kelder op te meten en de oorzaak vast te stellen. Dit laat ons toe het vochtprobleem te beoordelen en u te adviseren over de beste oplossing op maat van uw kelder. Zo kan u steeds weloverwogen uw vochtprobleem laten bestrijden met gegarandeerd een droog resultaat. Het cementeren van uw kelder mag dan een perfecte waterdichting zijn, het zal u niet helpen bij problemen met condensatie of opstijgend vocht.

Bovendien kan u met kelderdichting in aanmerking komen voor verschillende Vlaamse premies. Vergeet als u een vochtprobleem heeft dus nooit te checken of u op deze manier geld terug kan claimen.

© AQUABLOCKERS 2019